moby Moderator
Mesaj Sayısı : 16 Yaş : 35 Nerden : altınoluk Lakap : moby Kayıt tarihi : 20/05/08
| Konu: Sigara yasağı uygulanabilir mi? Salı Mayıs 20, 2008 6:33 pm | |
| Kapalı alanlarda sigara içmek yasaklandı ama kim nekadar uyar bilmiyorum .. Şahsen ben tamamen karşıyım çünki cafeye filan sigara içmek için gidiyorum .. Tabi uymazsak bayyyaaa bi cezası var...
SİGARA İÇMENİN CEZASI Yasak yerlerde sigara içilmesine izin verenler öncelikle uyarılacak, uyarıya rağmen önlem almazlarsa 500 ile 5 bin YTL arasında para cezasına çarptırılacaklar. Okul, dershane, tiyatro, spor salanlarında sigara satanlara 1000 YTL ceza verilecek. Sokaklarda tane ile sigara satanlar 250 YTL ödeyecek. Reklam, dağıtım ve satış yasaklarına uymayan firmalar 50 bin ile 250 bin YTL arasında ceza ödeyecek.
CEZAYI KİMLER KESECEK? Valilik, kaymakamlık, belediyeler, RTÜK ve Tütün Piyasası Kurulu cezaları vermekle görevlendirilecek. Kamu kurumları vapur, belediye, okul vb. yerlerde cezadan kimlerin görevli olduğunu saptayacak. Başta zabıtalar görevli kamu memurları gerekli cezayı vermiyorsa disiplin cezasına çarptırılacak.
Sonuçta ben bar veya başka bi yerde oturup bira içerken yanında sigara yakamıycamki Sigara olmadan bira içmem .. Bu sadece bize değil iş yeri sahiplerinede olumsuz yönde yansıycak ... Adamların müşterileri azalıcak diye düşünüyorum ... Böyle saçma bir uygulama olamaz bence .. | |
|